Franse offshore windmolenparken gunnen DEME installatiecontracten

DEME wint twee transport- en installatiecontracten voor respectievelijk de funderingen en het offshore substation voor het offshore windmolenpark nabij de Franse eilanden Yeu en Noirmoutier. Voor DEME is dit het tweede grote Frans project.

Trefwoorden: #DEME, #fundering, #jacket, #monopijler, #offshore, #windpark

Lees verder

Nieuws

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - DEME Offshore zal de voorafgaande pre-piling uitvoeren voor de jacket van het offshore substation, evenals het transport en de installatie van de 2.700 ton zware topside.

Het project omvat ook het transport en de installatie van XL monopijlerfunderingen en transitiestukken. Het windmolenpark wordt ontwikkeld door Éoliennes en Mer Îles d’Yeu et de Noirmoutier, een consortium met onder meer Ocean Winds (een joint venture van ENGIE en EDPR), Sumitomo Corporation, La Banque des Territoires en Vendée Energie.

Net als dat van Saint-Nazaire, waar ze eerder aan de slag waren, zal het windmolenpark worden gebouwd in een rotsachtige zeebodem in uitdagende Atlantische omstandigheden.

Daarom zal de installatie van de XL-monopijlerfunderingen opnieuw hun ultramoderne boortechnologie vereisen en zullen een deel van het materiaal en de methodes die eerder werden gebruikt, opnieuw worden toegepast.

Het offshore installatieschip ‘Innovation’ zal de fundering installeren en het schip ‘Pioneering Spirit’ van Allseas zal de installatie van de jacket en topside van het substation uitvoeren.

De installatie van de XL monopijlerfunderingen, de jacket voor het substation en de topside zal in de eerste helft van 2024 van start gaan.