Inge Neven wordt nieuwe CEO van VITO

De Vlaamse regering heeft onlangs de keuze van de raad van bestuur om Inge Neven aan te stellen als nieuwe CEO van VITO bekrachtigd. Zij zal op 1 september van start gaan in haar nieuwe functie.

Trefwoorden: #CEO, #Inge Neven, #VITO

Lees verder

HR

( Foto: VITO )

ENGINEERINGNET.BE - De raad van bestuur heeft er het volste vertrouwen in dat Neven het vernieuwend en succesvol traject zal voortzetten waarin de huidige afgevaardigd bestuurder, Dirk Fransaer, VITO de voorbije 22 jaar heeft geleid.

Door een aantal aanpassingen aan het Vlaams innovatiedecreet veranderen de bestuursorganen van VITO. De leiding wordt vanaf nu toevertrouwd aan een CEO, die geen bestuurder meer is maar personeelslid.

De raad van bestuur heeft in overleg met de Vlaamse Regering die kanteling afgestemd op het voorziene vertrek van de huidige afgevaardigd bestuurder eind augustus 2023.

Over Inge Neven (46)
Ze koos voor een brede opleiding als bio-ingenieur, met de meest technische major en een thesis over precisielandbouw en volgde nog een bijkomend jaar aan het Franse “L'institut Agro Montpellier”, een internationaal gerenommeerde landbouwfaculteit, gespecialiseerd in landbouw, voeding en leefmilieu.

Na haar wetenschappelijke studies behaalde ze een MBA aan de Vlerick Hogeschool, vanuit een sterke persoonlijke interesse in management.

Na haar studies ging ze eerst aan de slag als consultant, onder meer bij ADLittle en later bij de start-up Empact. Op zoek naar een job met meer maatschappelijke impact heeft Neven vier jaar voor een NGO gewerkt aan capacity building in West- en Centraal-Afrika.

Na deze ervaring en met meer realiteitszin keerde ze terug naar België, waar ze haar sporen verdiende als COO in een retailorganisatie en als Chief of Staff en CIO bij onderzoeksorganisatie imec.

Tot slot was Inge het hoofd en het gezicht van het coronabeleid en de gezondheidspreventie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.