STEM-opleidingen voor volwassenen

Wat STEM is voor Scholieren, wil Techmix bereiken in het volwassenenonderwijs: 18+ers enthousiast maken voor techniek en de diversiteit aan technische jobs. Techmix is een samenwerking van CVO Vitant, Volwassenenonderwijs Kisp en ACTA vzw.

Trefwoorden: #opleiding, #STEM, #Techmix

Lees verder

Opleiding

( Foto: CVO Vitant )

ENGINEERINGNET.BE -  In het Techmix voortraject kunnen cursisten op 4 maanden tijd proeven van een aantal technische opleidingen:  elektromecanicien, procesoperator chemie, elektromecanicien, elektrotechnisch installateur, constructie-lasser of PLC-technieker.

Ze gaan halftijds naar school, wat nog heel wat ruimte laat voor een (deeltijdse) job. Ze leren onder andere elektrische verbindingen uitvoeren, spanningsloos fouten opsporen en verhelpen, maar ook hoe ze machines bedienen, monteren en controlemetingen uitvoeren.

Bovendien stoomt Techmix je klaar voor het behalen van extra attesten die nuttig zijn in een industriële omgeving, zoals werken op hoogte en werken met een vorklift.

Luk Lemmens, gedeputeerde bevoegd voor het volwassenenonderwijs: "Cursisten proeven niet alleen van technische opleidingen, ze behalen ook meteen het certificaat van monteur en o.a. het attest om een vorklift te bedienen. Bovendien is dit een halftijdse opleiding, waardoor ze combineerbaar blijft met een job."