Drone netwerk Antwerps havengebied goedgekeurd

Port of Antwerp-Bruges, Dronematrix, Skeydrone en Proximus kregen groen licht om hun drone in een box netwerk D-Hive te lanceren en kunnen nu dagelijks automatische Beyond Visual Line of Sight dronevluchten uitvoeren in het Antwerpse havengebied.

Trefwoorden: #Antwerpen, #drone, #haven, #netwerk

Lees verder

Nieuws

( Foto: Port of Antwerp-Bruges )

ENGINEERINGNET.BE - De goedkeuring werd onderstreept door het bezoek van belangrijke vertegenwoordigers van Europese en nationale regelgevende instanties verbonden aan de drone-luchtvaart (EASA, Eurocontrol, FOD Mobiliteit en Vervoer, Skeyes, DGLV).

Tijdens dit bezoek waren ze getuige van de eerste toegestane vlucht van een BVLOS (Beyond Visual Line of Sight)-drone nabij de Kieldrechtsluis, uitgevoerd vanuit een Command & Control Center in het centrum van de haven.

De operationele vergunning is opgebouwd rond een nieuw BVLOS-kader (bekend als pre-Uspace airspace) dat door Skeydrone is gebouwd en door BCAA (Belgian Civil Aviation Authority) en EASA (European Union Aviation Safety Agency) is goedgekeurd als een legitiem en veilig kader voor BVLOS-vluchten.

Met de goedkeuring van dit kader is alles klaar om het D-Hive netwerk van geautomatiseerde drones in de komende maanden volledig operationeel te maken.