Agfa investeert in nieuwe industriële unit voor Zirfon-membranen

De Raad van Bestuur van Agfa keurde de investering goed voor een nieuwe industriële unit voor de productie van Zirfon-membranen voor groene waterstofproductie, alsook bijkomende investeringen in de uitbouw van de bestaande installatie.

Trefwoorden: #Agfa, #membraan, #waterstof

Lees verder

Nieuws

( Foto: Agfa )

ENGINEERINGNET.BE - De unit zal geïnstalleerd worden in bestaande gebouwen in de vestiging in Mortsel.

Wanneer gebruiksklaar, zal de unit membranen kunnen produceren met een equivalent van 20 gigawatt/jaar aan electrolyzer-capaciteit voor de productie van groene waterstof. Het ontwerp van de unit maakt ook latere uitbreidingen mogelijk.

Pascal Juéry, CEO Agfa-Gevaert zei: “Met deze beslissing tonen we ons engagement tegenover de energietransitie en het koolstofvrij maken van industriële en vervoersactiviteiten. De actie sluit volledig aan bij de ambities van de EU om een sterke Europese waterstofeconomie op te bouwen en om tegen 2030 10 miljoen ton lokale waterstofproductie te bereiken in het kader van RepowerEU.”

Over Zirfon
Groene waterstof wordt geproduceerd via waterelektrolyse, een proces dat gebruik maakt van groene elektrische energie voor de omzetting van water in zuurstof en waterstof. Deze gassen worden gescheiden door een membraan in het hart van de elektrolyse dat in hoge mate de efficiëntie en betrouwbaarheid van het waterstofproductiesysteem bepaalt.

Zirfon-membranen voor geavanceerde alkalische elektrolyse worden door klanten over de hele wereld gewaardeerd om hun aanhoudend hoge productiviteit, zelfs in dynamische bedrijfsomstandigheden. Een ander voordeel is hun uitstekende duurzaamheid, die zowel de betrouwbaarheid als de onderhoudskosten van het elektrolytische systeem ten goede komt.