Essers sluit samenwerking met Macobo-Stabo

Essers Family Office (EFO) de investeringsmaatschappij van logistiek dienstverlener H.Essers, investeert via een langetermijn participatie in Macobo-Stabo, gespecialiseerd in ingenieursstudies voor de bouwsector.

Trefwoorden: #bouw, #digitalisering, #H.Essers, #ingenieursbureau, #logistiek, #Macobo-Stabo

Lees verder

Nieuws

( Foto: H.Essers )

ENGINEERINGNET.BE - Macobo-Stabo is een multidisciplinair studiebureau met 75 bouwspecialisten verspreid over vestigingen in Leuven, Tessenderlo en Antwerpen.

Samen realiseren ze geïntegreerde ingenieursstudies voor bouwbedrijven op het vlak van stabiliteit, gebouwtechnieken, duurzaamheid en bouwakoestiek en in samenwerking met projectontwikkelaars, aannemers, architecten en overheidsdiensten wil het bedrijf de “slimme” en duurzame gebouwen bouwen.

ir. Natalie Vanderschaeghe, CEO Macobo-Stabo: “We waren op zoek naar een lange termijn partner om verdere groei mogelijk te maken. De bouwsector digitaliseert en verandert razendsnel. Essers Family Office bleek met haar bewezen knowhow rond digitalisering, duurzaamheid, innovatie en HR de ideale match om onze ambities waar te maken.”

Het gaat om een echte participatie, waarbij EFO als ervaren partner strategisch zal meedenken over hun business.

Macobo-Stabo is engineeringpartner van projectontwikkelaars, architecten, aannemers en overheidsdiensten. Het bedrijf Macobo werd opgericht in 2008 als eenmanszaak en kende een sterke groei sindsdien. In 2018 werden de ingenieursbureaus Jan Van Aelst uit Antwerpen en STABO uit Leuven overgenomen.