Telenet vereenvoudigt WAN-connectiviteit overheidsdiensten

Telenet Business gaat de WAN-connectiviteit verzorgen tussen alle federale overheidsdiensten die aangesloten zijn bij Belnet, het nationaal onderzoeks- en onderwijsnetwerk dat specifieke IT-diensten en connectiviteit levert.

Trefwoorden: #Belnet, #netwerk, #overheid, #Telenet, #WAN

Lees verder

Nieuws

( Foto: Telenet )

ENGINEERINGNET.BE - Onderzoekscentra, hogescholen, universiteiten, ziekenhuizen en culturele instellingen kunnen al meer dan 30 jaar rekenen op de dienstverlening van Belnet, het nationale onderzoeks- en onderwijsnetwerk dat de ontwikkeling van de kennis- en informatiemaatschappij moet stimuleren.

Reeds meer dan 20 jaar bedient Belnet ook alle federale overheidsdiensten (zoals de FOD Economie, FOD Justitie, FOD Binnenlandse Zaken etc.).

Dankzij de nieuwe raamovereenkomst zullen zij hun connectiviteit op een efficiëntere manier kunnen regelen zodat ze zelf geen aparte overheidsopdrachten meer hoeven uit te schrijven om hun Wide Area Netwerken (WAN’s) uit te bouwen en te beheren.

Het is Belnet, in samenwerking met Telenet Business, die deze connectiviteit in de toekomst op een gefaseerde manier zal faciliteren voor alle federale overheidsdiensten.

In eerste instantie zal Telenet Business via een privaat netwerk voor de interconnectiviteit van de overheidsinstellingen zorgen. In totaal gaat dat over ongeveer 1.200 verschillende fysieke locaties verspreid over heel België.

Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het eigen Hybrid Fiber Coax netwerk, het eigen glasvezelnetwerk en netwerken van partners.