Vlaamse Sealution bij de beste 100 startups in de wereld

Op de Entrepreneurship World Cup, het WK Ondernemen, is de Vlaamse startup Sealution bij de beste 100 bedrijven ter wereld gerangschikt op een totaal van 30.000 kandidaten.

Trefwoorden: #scheepvaart, #Sealution, #start-up, #Voka

Lees verder

Nieuws

( Foto: Sealution )

ENGINEERINGNET.BE - Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, organiseerde samen met Global Entrepreneurship Network de Belgische voorrondes van de Entrepreneurship World Cup, een internationale ondernemerschapscompetitie. De wedstrijd richt zich op startende en groeiende bedrijven die maximaal 7 jaar oud zijn.

Sealution, een Oost-Vlaamse startup opgericht in 2021 in Sint-Martens-Latem, won de Belgische voorronde en mocht België vertegenwoordigen op de internationale eindronde in Saoedi-Arabië.

“We konden ons product pitchen bij mensen uit de hele wereld. ’t Is leuk om België op deze manier mee op de kaart te kunnen zetten in het globale ondernemerschapslandschap”, zegt Ruben Verplancke, CFO bij Sealution.

Zij ontwikkelen een technologische oplossing om de communicatie aan boord van zeeschepen te vereenvoudigen. Door de dikke stalen wanden van zeeschepen is draadloze communicatie met mensen en machines tussen boven- en benedendek niet vanzelfsprekend.

Het bedrijf ontwikkelde een alternatieve manier om die communicatie mogelijk te maken. De startup haalde dit jaar nog ruim 1 miljoen euro op om hun product marktklaar te maken.

“Je durven meten met de besten ter wereld, ook dat is ondernemerschap. Daarom organiseert GEN Global al jaar en dag het wereldkampioenschap pitchen. Ik ben fier dat Sealution, onze nationale inzending, de eindronde heeft behaald. Het bewijst opnieuw dat Belgische ondernemers tot de absolute wereldtop behoren”, zegt Bruno Delepierre, managing director GEN Belgium.

In de voorbije edities van Entrepreneurship World Cup schreven zich al meer dan 400.000 kandidaat-ondernemingen in voor de wedstrijd. Nationale rondes per land leveren uiteindelijk een groep finalisten op die het tegen elkaar opnemen in de wereldwijde eindronde.

Er is meer dan 1 miljoen dollar aan prijzengeld te winnen. Maar vooral het wereldwijde uitstalraam en de internationale netwerkopportuniteiten bieden grote groeimogelijkheden voor de jonge ondernemingen.

Voka organiseerde de Belgische voorrondes van EWC met de steun van Xerius, PMV en SmartPresentations, de trotse partners van EWC Belgium.