De weg naar een klimaatneutrale industrie op Hannover Messe 2023

Onder het thema ‘Industrial Transformation - making the difference’ laten de exposanten van de Hannover Messe zien hoe de industrie haar CO2-emissies aanzienlijk kan inkrimpen. De beurs vindt plaats van 17 tot en met 21 april.

Trefwoorden: #Hannover Messe, #vakbeurs

Lees verder

Beursnieuws

( Foto: Deutsche Messe )

ENGINEERINGNET.BE - De grote uitdagingen die de wereld vandaag bedreigen hebben één iets gemeen: ze vragen om innovatieve hightech oplossingen.

Op de Hannover Messe zullen de exposanten een industrieel ecosysteem tonen dat ons in staat stelt om de manier waarop we produceren, samenwerken en zaken doen te veranderen.

“Het thema ‘Industriële transformatie – het verschil maken’ toont dat het onze exposanten menens is om hun steentje bij te dragen tot verandering en met innovaties de weg naar een klimaatneutrale industrie te plaveien”, vertelt dr. Jochen Köckler, voorzitter van de raad van bestuur van Deutsche Messe.

“Dit is een oproep tot actie voor iedereen. We moeten samenwerken om onze industriële productie, welvaart en toekomst te verzekeren en tegelijk het milieu te beschermen.”

Indonesië als gastland
Met meer dan 4.000 exposanten van over de hele wereld, waaronder ook 300 start-ups uit verschillende technologiedomeinen, zal de beursvloer alvast goed gevuld zijn. Ze zullen er het volledige spectrum van technologische mogelijkheden voor de industrie vandaag en morgen tonen.

Of het nu gaat om het digitaliseren van complexe productieprocessen, het gebruik van waterstof om volledige productiefaciliteiten uit te baten of de toepassing van software om de CO2-voetafdruk te analyseren en te reduceren.

Indonesië, de grootste economische macht in de ASEAN regio, wordt het partnerland voor deze editie. Het land streeft ernaar om een van de tien grootste economieën wereldwijd te worden tegen 2030.

Praktische info
Hannover Messe 2023
Waar? Beurscomplex Hannover
Wanneer? 17 tot en met 21 april
Openingsuren? Telkens van 9 tot 18 u.
Tickets? via de website
Meer info?   www.hannovermesse.de