Umicore investeert in solid-state batterijtechnologie van Blue Current

Umicore neemt een minderheidsbelang in de Amerikaanse start-up Blue Current, een vooraanstaande producent van solid-state batterijen op basis van silicium- elastische composieten, en wil hiermee zijn batterijtechnologie versterken.

Trefwoorden: #batterij, #Blue Current, #investering, #solid-state, #Umicore

Lees verder

Nieuws

( Foto: phonlamaiphoto - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Deze investering vult de gezamenlijke ontwikkelingsovereenkomst aan, waarbij beide partijen erin slaagden de batterijmaterialen van Umicore te integreren in de solid-state batterijtechnologie van Blue Current.

Naast het leveren van ultramoderne batterijmaterialen in het kader van de gezamenlijke ontwikkelingsovereenkomst, wil Umicore met deze kapitaalverstrekking verder met hen samenwerken om de marktadoptie van diens unieke silicium-elastische composietbatterij tegen het midden van het decennium te stimuleren.

Blue Current is een chemiegedreven technologiebedrijf gericht op het waarmaken van de verwachtingen rond solid-state batterijen voor de automobiel- en niet-automobielmarkten waar veiligheid, energiedichtheid en prestaties van groot belang zijn.

Solid-state batterijen bieden een aantal voordelen ten opzichte van de huidige lithium-ion batterijtechnologieën met vloeibare elektrolyten.

Dankzij hun composiet elektrolyten en siliciumanoden kunnen ontwerpers van elektrische voertuigen (EV) kleinere, lichtere en goedkopere batterijpakketten maken met een grotere veiligheid op celniveau en een hogere energiedichtheid op cel- en systeemniveau.

Dit vergroot bovendien het rijbereik van EV's en versnelt het opladen, wat belangrijke voordelen zijn voor eindgebruikers.