Drie vrouwen genomineerd voor de Young Engineering Award

Met de Young Engineering Award zal voor het eerst een jonge, vrouwelijke expert, uit het STEM-veld verkozen worden. De winnaar van de award wordt op 21 april bekend gemaakt tijdens het WomenPower Congres op de Hannover Messe.

Trefwoorden: #award, #engineer, #Hannover Messe

Lees verder

Nieuws

( Foto: Deutsche Messe (2022) )

ENGINEERINGNET.BE - Een onafhankelijke jury bestaande uit de leden van de WomenPower Congress Advisory Board heeft drie vrouwelijke kandidaten voorgedragen voor deze nieuwe prijs.

Dit initiatief heeft als doel om vrouwen te motiveren om voor een ​​loopbaan in de STEM-sector te kiezen. De drie genomineerde vrouwen zijn (in alfabetische volgorde):

  1. Lisa Ihde (Hasso Plattner Instituut in Potsdam) is webdesigner, gamedesigner, design-thinking coach en auteur. Als co-auteur speelde ze een belangrijke rol bij het schrijven van het boek "Gamedesign für Dummies Junior". De game-industrie wordt namelijk, net als de IT-industrie in het algemeen, nog steeds sterk door mannen gedomineerd.
  2. dr. rer. nat. Soraya Laghmari El Moussati werkt als hoofdingenieur voor milieutechnologie bij Bayer. Na haar studie scheikunde aan de universiteit van Duisburg-Essen behaalde ze daar ook haar doctoraat voordat ze aan haar carrière begon.
  3. Carolin Neumann studeerde informatietechnologie aan de Technische Universiteit van Berlijn en is Associate Application Consultant bij IBM. Daar ontwikkelt ze de interne clouddiensten en tools voor het beheer van verschillende projectsoftware.