Innovative Starters Awards 2022 voor Konligo, Sparklab en Tulipal

Het Brussels Gewest investeert 1.500.000 euro in innovatieve start-ups en scale-ups. Deze prijs ondersteunt baanbrekende bedrijven met een sterk innovatiepotentieel die op een duurzame manier inspelen op een economie en samenleving in transitie.

Trefwoorden: #Brussel, #Innoviris, #scale-up, #start-up

Lees verder

Nieuws

( Foto: Innoviris )

ENGINEERINGNET.BE - Innoviris reikt reeds voor de twaalfde maal de Innovative Starters Awards uit waarbij drie ambitieuze start-ups en scale-ups elk 500.000 euro aan financiering ontvangen om hun innovatieve project te helpen realiseren.

Dit zijn de drie nieuwe laureaten:

  1. Konligo pakt het probleem aan van zero waste in de eventsector, die 600.000 ton afval per jaar genereert. Konligo ontwikkelt doordachte tentconstructies, stands en pop-ups die volledig circulair worden ontworpen en in Brussel worden geproduceerd. De ambitie is om een ontwerptool te creëren die met optimalisatiealgoritmen automatisch elke 3D-vorm omzet in een compacte schaarconstructie die snel kan worden geïnstalleerd.
  2. Sparklab wil de op locatiegebonden gaming industrie heruitvinden. Het bedrijf heeft een revolutionair augmented reality-kartplatform ontwikkeld dat de spannende ervaring van echt karten combineert met het plezier van augmented reality.
  3. Tulipal is een geëngageerde Belgische medtech-startup, die de sector van de menstruele hygiëne tot een duurzame en verantwoorde markt wil omvormen. Om hun doel te bereiken, innoveert en ontwikkelt het verschillende herbruikbare oplossingen.

De nieuwe editie 2023 van Innovative Starters Awards wordt op 16 mei 2023 gelanceerd, met een infosessie in het gezelschap van alumni van Innovative Starters Awards, bij Innoviris.