Investeringsdrang en innovatiehonger maakbedrijven troef op MACHINEERING 2023

MACHINEERING 2023 heeft een topeditie achter de rug. De huidige investeringsdrang onder maakbedrijven in de Benelux heeft zich vertaald in een sterke bezoekersopkomst op deze technologiebeurs voor slimme maakoplossingen in Brussels Expo.

Trefwoorden: #innovatie, #maakindustrie, #machineering, #vakbeurs

Lees verder

Nieuws

( Foto: Invent Media )

ENGINEERINGNET.BE - Niet minder dan 6.552 professionele bezoekers bezochten MACHINEERING waarvan 6% uit Nederland. Daarnaast (en in samenwerking met technologiefederatie Agoria) tekenden ook 753 bezoekers uit het (hoger) technisch onderwijs present.

De 115 exposanten pakten uit met heel wat innovaties en demo’s van opkomende technologieën waarbij automatisering, digitalisering, robotisering en energie-efficiënte maakoplossingen voor productiebedrijven centraal stonden.

De rode draad was duidelijk de sterke aanwezigheid van de premium merken, performante en high-end maaktechnologie, en heel wat automatisering en digitalisering rond productie en assemblage.

De Belgische metaalbewerking en machinebouwers trekken duidelijk de kaart van de “reshoring, onshoring en nearshoring” golf die door Europa stroomt.

Er was ook stevige interesse voor de expert classes en debatten, die aansloten bij het thema slimmer en zuiniger bewerken, data-gedreven productie- en engineeringflows, automatisering en digitaliseren van de maakprocessen en geslaagde business cases met AM.

Deze sessies kunnen ook nu nog on demand bekeken worden via Machineering Digital.