• 15/05/2012

Smart Energy Collective start ontwerp vijf smart grid projecten

Smart Energy Collective is een van de meest omvangrijke, brancheoverstijgende initiatieven in Europa voor de concrete ontwikkeling van slimme energienetten en -diensten.

Trefwoorden: #KEMA, #Smart Energy Collective, #smart grid

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.NL -- Met de ondertekening van een hernieuwde samenwerkingsovereenkomst door 26 partners van het Smart Energy Collective, is het startschot gegeven voor de volgende fase in de ontwikkeling van vijf grootschalige en uiteenlopende smart grid demonstratieprojecten in Nederland.

De ondertekening volgt op een succesvolle voorbereidingsperiode en markeert de start van het feitelijke ontwerp van de vijf proeftuinen.

De projecten worden gerealiseerd op de luchthaven Schiphol, in enkele kantoren van ABB en Siemens, en in drie woonwijken: in Gorinchem, Heerhugowaard en Goes.

Intelligente energiesystemen (smart grid) zijn essentieel voor de realisatie van een betaalbare en betrouwbare duurzame energievoorziening.

Tegelijkertijd wil het Smart Energy Collective een belangrijke bijdrage leveren aan de in dit nieuwe vakgebied benodigde standaardisatie.

Het Smart Energy Collective is een van de meest omvangrijke, brancheoverstijgende initiatieven in Europa voor de concrete ontwikkeling van slimme energienetten en -diensten.

In de eerste fase van het project is gekozen voor vijf proeftuinen in uiteenlopende omgevingen om op die manier een omvattend beeld te krijgen.

Ga voor meer informatie naar www.smartenergycollective.com.


(GL) (Bron en foto: KEMA, Pier Nabuurs, voorzitter Stuurgroep Smart Energy Collective)

ACHTERGROND
Deelnemende partijen zijn op dit moment (in alfabetische volgorde):ABB, Alliander, APX Endex, BAM, DELTA, DNV KEMA, Efficient Home Energy, Eaton, Eneco, Enexis, Essent, GEN, Gemalto, Heijmans, IBM, ICT Automatisering, Imtech, KPN, Nedap, NXP Semiconductors, Philips, Priva, Siemens, Smart Dutch, Stedin en TenneT.