Gourmet traceert bewaarkisten automatisch met Aucxis RFID Asset Tracking

Het Nederlandse Gourmet, actief in de teelt, selectie, verpakking en distributie van uien, sjalotten en look, had nood aan een systeem dat de grote hoeveelheden product sneller en efficiënter traceert doorheen de interne logistieke keten.

Trefwoorden: #Aucxis, #rfid, #traceren

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Aucxis )

ENGINEERINGNET.BE - Aucxis RFID Solutions stelde voor om de ATLAS Heftruckoplossing in te zetten waarbij de houten kisten automatisch getraceerd worden door middel van passieve RFID-technologie.

Geen manuele scanning van barcodes meer, maar automatische identificatie en lokalisatie via scanning van UHF-tags door RFID-leesapparatuur op heftrucks en vaste leespunten.

Deze werkwijze geeft Gourmet volledige controle over zijn stock, elke kist is volledig traceerbaar doorheen de interne logistiek. Bovendien leiden de betrouwbare data en het inzicht in de interne cyclus van de producten tot procesoptimalisering en kwaliteitsverbetering.

Toekomstgericht geeft de RFID-oplossing ook inzichten in de logistieke routes van het interne heftruckverkeer. Deze bieden de mogelijkheid om de routes bij te sturen en de heftrucks minder lege meters te laten afleggen, wat de efficiëntie nog meer ten goede komt.

Jerry Posthumus, Manager Operations bij Gourmet, is heel tevreden over het RFID-traject. “Het was van primair belang om de kwaliteit te verbeteren. Dit door nauwkeuriger te gaan werken, fouten te reduceren en meer controle en inzicht in de processen te krijgen. Dankzij RFID zijn we daar nu toe in staat.”

Lees de casestudy voor meer details over dit project.

Voor meer informatie:
Aucxis RFID Solutions
Zavelstraat 40 - 9190 Stekene
Tel. +32 (0)3 790 17 17 - info@aucxis.com - www.aucxis.com/rfid