Uitbreiding PRTG monitoringsoplossing met IT- en OT-monitoring voor industrie

Het Duitse Paessler breidt zijn monitoringsoplossing uit met PRTG OPC UA. Deze service monitort operationele technologie (OT) in de industriële sector. Hiermee wordt nu informatie van IT- én OT-monitoring in hun bewakings- en besturingssystemen weergeven.

Trefwoorden: #besturing, #bewaking, #monitoring, #OPC UA

Lees verder

Techniek

( Foto: Paessler )

ENGINEERINGNET.BE - Deze uitbreiding is een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf in de verdere uitbreiding binnen de industriële sector.

IT/OT-convergentie is de sleutel naar efficiëntere processen in industriële omgevingen. Oplossingen zoals de OPC UA Server bieden echte, tastbare waarde aan OT-professionals.

De OPC UA Server biedt OT-beheerders en fabrieksbeheerders de mogelijkheid om hun infrastructuren te bewaken via hun bewakings- en besturingssystemen.

Die server vergroot het toepassingsgebied van Paessler PRTG door het samenbrengen in één overzicht van IT en OT elementen in OPC-UA geschikte systemen.

Verder is er een centrale alarmering via bestaande meldpunten, is de kwaliteitsbewaking aangevuld met IT/OT-componenten en is er een interactie alarmafhandeling tussen IT- en OT-personeel.