Engie plant 3 projecten rond grootschalige batterijparken

Met de toenemende hernieuwbare energieproductie is er ook een groeiende nood aan opslagcapaciteit. Engie wil op vlak van opslag het voortouw nemen door grootschalige Belgische batterijprojecten te ontwikkelen.

Trefwoorden: #batterij, #Engie, #opslag, #project

Lees verder

Nieuws

( Foto: Engie )

ENGINEERINGNET.BE - Het bedrijf heeft vergunningsaanvragen ingediend voor drie nieuwe batterijparken op zijn sites in Kallo, Drogenbos en Vilvoorde, met een totaal elektrisch vermogen van 380 MW.

Deze installaties kunnen een belangrijke schakel vormen in het opvangen van de stijgende nood aan flexibiliteit in het elektriciteitsnetwerk. Bovendien kunnen ze de productie van hernieuwbare energiebronnen stimuleren, piekprijzen afvlakken en een sterke ondersteuning bieden aan het elektriciteitsnet.

Op de site van Drogenbos bevinden zich sinds 2017 al 6 MW aan batterijen. Een bijkomend, veel groter opslagproject zou voor een extra elektrisch vermogen van 80 MW zorgen. De Li-ion batterijen kunnen vier uur lang stroom geven, wat neerkomt op 320 MWh.

De site van Kallo biedt mogelijkheden om een nieuw batterijpark van 100 MW te ontwikkelen. Ook deze batterijen zouden vier uur lang stroom kunnen geven, wat neerkomt op 400 MWh.

Het grootste opslagsysteem zou op de site van Vilvoorde kunnen komen, met een capaciteit van maar liefst 200 MW. Ook deze batterijen zouden zouden vier uur lang stroom kunnen geven, wat neerkomt op 800 MWh.