Phaedra Kortekaas nieuwe Managing Director Benelux bij SAS

SAS, marktleider in analytics, benoemt Kortekaas tot Managing Director Benelux. Op 1 mei volgt zij Remco den Heijer op, die sinds 2004 diverse leidinggevende functies heeft vervuld, en wordt ze verantwoordelijk voor de verdere groei van SAS in de Benelux.

Trefwoorden: #analyse, #managing director, #SAS

Lees verder

HR

( Foto: SAS )

ENGINEERINGNET.BE - Kortekaas komt van IBM, waar zij 23 jaar heeft gewerkt en de afgelopen jaren leiding gaf aan IBM's Consulting organisatie in Nederland. Daarvoor was ze er verantwoordelijk voor de verzekeringsbranche en de Hybrid Cloud Services praktijk in de Benelux.

Ze was Global Lead Account Partner voor Royal Dutch Shell, Client Services Director in Financial Services bij ABN AMRO en leidde de wereldwijde implementatie van het IBM Institute for Business Value. In al deze consultancy-gedreven rollen heeft zij laten zien dat klantgerichtheid voor haar altijd centraal staat.

Daarnaast heeft ze een bewezen track-record in het ontwerpen en implementeren van nieuwe technologie-gedreven B2B business modellen, en een passie voor het creëren van waarde door middel van data en AI. Data en analytics hebben altijd een belangrijke rol gespeeld tijdens haar loopbaan bij IBM. 

Kortekaas: “De kansen op het gebied van analytics en AI zijn eindeloos, en dat is precies waar SAS bedrijven en overheden kan helpen. Of het nu gaat om het verbeteren van klantcontact, het opsporen van risico’s, het optimaliseren van de energievoorziening of het opzetten van een datagedreven businessmodel. ”