Colruyt Group neemt eerste nieuwe 100% elektrische voertuigen in gebruik

De zero-emissie ambitie van de Colruyt Group wordt alsmaar concreter. Het bedrijf zal dit voorjaar namelijk een 44-ton elektrische truck en 5 elektrische gekoelde vrachtwagens in gebruik nemen.

Trefwoorden: #Colruyt, #elektrisch, #laadpaal, #transport, #vrachtwagen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Colruyt Group )

ENGINEERINGNET.BE - Per dag rijden tot wel 700 chauffeurs in totaal gemiddeld 200.000 kilometer voor Colruyt Group. In november 2022 sprak het bedrijf de ambitie uit om al die kilometers zero-emissie te maken tegen 2035.

Zowel voertuigen op groene waterstof als batterij-elektrische voertuigen op groene elektriciteit worden de norm. En dankzij de aanvullende expertise van Virya Energy en DATS 24 op gebied van energieproductie en infrastructuur, zijn ze er zeker van om deze ambitie waar te maken.

Colruyt Group zal dit voorjaar een 44-ton elektrische truck in gebruik nemen, waarmee het bedrijf stille leveringen kan doen. Daarnaast investeerde Solucious, hun online voedingsgroothandel, eind vorig jaar als eerste foodservicebedrijf van België in vijf elektrische, gekoelde vrachtwagens.

De ingebruikname van de elektrische voertuigen is een concreet bewijs dat de groep stappen onderneemt binnen de Brusselse Green Deal ‘Emissiearme stadslogistiek’, die op 19 april 2023 werd ondertekend.

Om de geschikte zero-emissievoertuigen te voorzien, werd een partner gevonden in twee leveranciers waarmee al jaren wordt samengewerkt: Scania en Volvo.

Om de vrachtwagens te laden is op het distributiecentrum Dassenveld een volledig nieuwe laadinfrastructuur voorzien met snelladers. De bedoeling is om waardevolle testen in reële omstandigheden te organiseren. Zo worden de nodige inzichten verworven om in de toekomst meer van deze voertuigen te gaan inzetten.