Volvo test waterstof truck in extreme omstandigheden

Vrachtwagens met brandstofcellen op waterstof, die enkel waterdamp uitstoten, zullen een belangrijk deel uitmaken van het emissievrije productgamma van Volvo Trucks. De eerste testritten op de openbare weg waren positief.

Trefwoorden: #elektrisch, #emissie, #truck, #Volvo, #vrachtwagen, #waterstof

Lees verder

Techniek

( Foto: Volvo Trucks )

ENGINEERINGNET.BE - Vorig jaar presenteerde Volvo Trucks voor het eerst zijn elektrische vrachtwagens met brandstofcellen.

Deze emissievrije vrachtwagens gebruiken waterstof om hun eigen elektriciteit aan boord te produceren en kunnen lange afstanden afleggen, waardoor ze geschikt zijn voor langere transportopdrachten.

De vrachtwagens zijn nu voor het eerst getest op de openbare weg. Om het extra uitdagend te maken, werden de tests uitgevoerd boven de poolcirkel in het noorden van Zweden, in een extreem koud klimaat.

De elektrische vrachtwagens met brandstofcellen zullen in de tweede helft van dit decennium beschikbaar zijn. Enkele jaren voor de commerciële lancering zullen tests met transporteurs van start gaan.

Om de ontwikkeling te versnellen, werden de krachten gebundeld met Daimler voor de ontwikkeling en productie van brandstofcelsystemen op maat voor zware voertuigen.