Molymet neemt nieuwe Gentse productieafdeling in gebruik

In North Sea Port heeft de Chileense groep Molymet een nieuwe productieafdeling in gebruik genomen en volgende week wordt er een windturbine ingehuldigd, die het bedrijf van hernieuwbare energie zal voorzien.

Trefwoorden: #chemie, #molybdeen, #Molymet, #North Sea Port, #productie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Molymet )

ENGINEERINGNET.BE - Molybdeen (Mo) doet bij weinigen een belletje rinkelen. Het is een essentieel element voor alle leven op aarde. Als grondstof wordt molybdeen in talloze innovatieve producten gebruikt, gaande van roestvrij staal tot smartphones.

Molymet Belgium heeft van de verwerking van molybdeensulfide-ertsen tot molybdeenproducten zijn specialisatie gemaakt. Dat doet het vanuit de grootste geïntegreerde Europese molybdeenfabriek.

Het management van het Chileense moederbedrijf besliste eerder al om het productgamma in Gent uit te breiden. De laatste 20 jaar investeerde het 200 miljoen euro, waarmee onder meer een nieuwe fabriek werd gebouwd voor de productie van PurOx of chemisch zuiver molybdeenoxide. Dat bestanddeel kan gebruikt worden in heel wat hoogtechnologische toepassingen.

De fabriek zit momenteel in de opstartfase en verwacht wordt dat tegen eind dit jaar de eerste producten verkocht kunnen worden. Deze investering moet het bedrijf in staat stellen om 9.000 ton chemisch zuiver molybdeenoxide op jaarbasis te produceren.

Daarnaast zullen er ook 30 extra directe jobs gecreëerd worden.