Sparki breidt Belgisch netwerk uit met Siemens ultrasnelladers

Met de ultrasnelladers uit het Sicharge D-aanbod wil deze jonge Belgische leverancier van laadoplossingen voet aan grond krijgen met een krachtig Belgisch laadnetwerk voor EV’s. Deze laadpalen hebben een dynamisch laadverdeling tot maar liefst 300KW.

Trefwoorden: #auto, #elektrisch, #laadpaal, #Siemens, #Sparki

Lees verder

Techniek

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.BE - Sparki is het geesteskind van Laurent De Meester, Filip Vautmans en Gorik Vandersanden en willen hun jonge start-up de komende jaren doen uitgroeien tot het meest krachtige en betrouwbare Belgisch netwerk van ultrasnelle laders.

De Sicharge D-laadpalen van Siemens onderscheiden zich in de eerste plaats door hun dynamische laadverdeling, gekoppeld aan een zeer hoge laadcapaciteit tot 300KW. Dit is de snelheid of het debiet waarmee een auto kan worden opgeladen.

Dit vermogen kan de laadpaal dynamisch verdelen over de aangesloten wagens. Dat betekent dat de laadpaal rekening houdt met de individuele energiebehoefte van elke aangesloten auto en het laadproces automatisch aanpast aan de batterijtechnologie en de laadstatus van de EV.

Naast het laadvermogen, is het design en de ergonomie van de laadpalen ook opmerkelijk. Een 24-inch verticaal en verstelbaar display maakt de bediening uiterst gebruiksvriendelijk en toegankelijk, ook voor kleinere personen en mindervaliden.