Lambda-X organiseert ‘ReThinking SpaceTech’ webinar

Hoe overwin je uitdagingen zoals hoge ontwikkelingskosten om je volledige potentieel van ruimte-innovatie te benutten? Ontdek de nieuwste technologieën op het gebied van optica, elektronica en ontwerp tijdens dit op 13 juni.

Trefwoorden: #innovatie, #ruimte, #webinar

Lees verder

Opleiding

( Foto: Lambda-X )

ENGINEERINGNET.BE - De mogelijkheden van ruimteverkenning zijn enorm, zowel voor de ruimtevaartindustrie als voor commerciële toepassingen. Van klimaat- en milieubescherming tot ruimtetoerisme, er is geen tekort aan toekomstmogelijkheden voor wie bereid is de sprong te wagen.

De hoge kosten die gepaard gaan met ruimte-innovatie maken het echter een uitdagende industrie om in te slagen. Tijdens dit webinar krijg je inzicht in de expertise van CNES, 3D Plus, DELTATEC en Lambda-X en leer je hoe bedrijven nieuwe en innovatieve manieren kunnen vinden om de kosten te verlagen en de efficiëntie te verhogen.

  • Serena Bolis, Chief Technical Officer bij Lambda-X zal haar visie delen voor de verkenning van Mars, Jupiter en de Maan, zoals de JUICE-missie gelanceerd door ESA. Serena zal zich concentreren op de uitdagingen bij de ontwikkeling van geavanceerde optische oplossingen om ruimte-innovatie in de nabije toekomst mogelijk te maken.
  • Julien Nuttin, Head of Hardware, en Eric Callut, Senior Project Manager bij DELTATEC, zullen hybride elektronica voorstellen en vergelijken met klassieke en NewSpace-hardware. Daarnaast zullen ze laten zien hoe de camera-elektronica van aarde- en zonobservatiesatellieten krachtige rekencomponenten gebruikt zoals FPGA, waardoor de betrouwbaarheid wordt vergroot en de kosten worden verlaagd.
  • Vervolgens zal Julien Bézine, Space Cameras Product Manager bij 3D PLUS, toelichten hoe nieuwe geminiaturiseerde camerakoppen de ruimteverkenning kunnen verbeteren en hoe je beperkingen tijdens het ontwikkelingsproces kan beperken.
  • Tot slot zal Valerian Lalucaa, Detection Chain Specialist bij CNES, je inspireren met zijn rijke geschiedenis aan CNES-missies en een toekomstbeeld waarin HD-kleurenbeelden worden vastgelegd die exclusieve geografische gegevens opleveren.

De webinar gaat door op 13 juni van 15u00 tot 16u45. Klik hier om je te registreren.