SAFOMI-IEC adapter van NORD voor zware roertoepassingen

Met de SAFOMI-IEC adapter biedt NORD Drivesystems een onderhoudsvriendelijke, efficiënte en veilige oplossing voor zware roertoepassingen in de chemische, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie.

Trefwoorden: #adapter, #chemie, #farma, #NORD, #onderhoudsvriendelijk, #roertoepassingen, #SAFOMI-IEC, #voeding

Lees verder

Productnieuws

( Foto: NORD Drivesystems )

ENGINEERINGNET.BE - SAFOMI is een afkorting van Sealless Adapter For Mixers. NORD heeft deze serie adapters speciaal ontwikkeld voor zware toepassingen in roerinstallaties. De adapter heeft een compact en eenvoudig ontwerp met een geïntegreerd olie-expansievat.

Hierdoor zijn afzonderlijke olietanks, slangen en de radiale asafdichting tussen de reductor en de IEC-cilinder niet meer nodig. Dit reduceert de kans op lekken aanzienlijk en zorgt er daarnaast voor dat er minder aan slijtage onderhevige onderdelen zijn. Dit verlaagt tevens de kosten voor onderhoud en beheer.

De SAFOMI-IEC adapter vervangt de standaard IEC-adapter op de aandrijving van de roerinstallatie, wat resulteert in een grotere betrouwbaarheid en minder onderhoud. In vergelijking met de standaardtoepassing is er niet alleen minder olie nodig, maar ook minder installatieruimte, omdat de SAFOMI-IEC adapter geen componenten heeft die vast zijn gemonteerd of uitsteken.

Hoge prestaties, minder slijtage 
NORD biedt de SAFOMI-IEC adapter aan voor MAXXDRIVE tandwielreductoren in de bouwgrootten 7 tot 11, met maximale uitgaande vermogens van 25 tot 75 kNm. De compacte combinatie van een SAFOMI-IEC adapter, een MAXXDRIVE® industriële tandwielreductor en een elektromotor is de ideale keuze voor meng- en roertoepassingen en elimineert grotendeels de behoefte aan onderdelen die snel slijten of aan de aandrijving zijn gemonteerd.

De MAXXDRIVE industriële reductoren van NORD zijn een uitstekende keuze voor meng- en roertoepassingen. Ze zijn gebaseerd op een FEM-geoptimaliseerd en compact ontwerp, dat bestand is tegen de grootste externe belastingen en betrouwbaar werkt onder extreme omstandigheden.

Ze bieden hoge uitgangsvermogens van 15 tot 280 kNm. Op basis van een uitgebreid modulair systeem kunnen de MAXXDRIVE industriële reductoren voor elke toepassing op maat worden ontworpen.

Klik hier voor meer informatie.