Stellantis en Galloo gaan autowrakken recycleren

De joint venture gaat diensten aanbieden voor het beheer en de recyclage van autowrakken. De samenwerking zal naar verwachting eind 2023 van start gaan, met een aanvankelijke focus op Frankrijk, België, Luxemburg en later ook de rest van Europa .

Trefwoorden: #auto, #Galloo, #hergebruik, #recycleren, #Stellantis, #wrak

Lees verder

Nieuws

( Foto: Galloo )

ENGINEERINGNET.BE - De joint venture Stellantis-Galloo zal samenwerken met geselecteerde erkende verwerkingsinstallaties om autowrakken in te zamelen bij de laatste eigenaar, zodat de onderdelen kunnen worden hergebruikt, verwerkt en gerecycleerd.

Alison Jones, Stellantis Senior Vice President for Global Circular Economy; "De drempel verlagen voor klanten om afgedankte voertuigen te recycleren is een cruciaal element om de milieu-impact van onze voertuigen te verminderen. Hierdoor blijven schaarse hulpbronnen behouden en wordt ons streven naar zero emissie tegen 2038 ondersteund."

Het recyclageprogramma voor afgedankte voertuigen zal, vergeleken met 2021, bijdragen aan het vertienvoudigen van de inkomsten uit recyclage en het verviervoudigen van de inkomsten uit onderdelen tegen 2030 en heeft als doel om meer dan 2 miljard euro aan inkomsten te genereren in 2030.

Het recyclageprogramma voor autowrakken ondersteunt ook de doelstelling van Stellantis om tegen 2030 40% groene materialen te gebruiken in nieuwe voertuigen.

De transactie is onderhevig aan een overeenkomst over definitieve documentatie en gebruikelijke afsluitvoorwaarden, waaronder goedkeuring van regelgevende instanties.