SustAIn.brussels begeleidt bedrijven bij digitale transformatie

SustAIN.brussels, de Europese digitale innovatiehub (EDIH) dient als uniek toegangspunt tot duurzame en digitale innovatie in Brussel met een focus op Artificiële Intelligentie en andere opkomende technologieën.

Trefwoorden: #artificiële intelligentie, #Brussel, #digitaal, #duurzaam, #Innoviris, #transformatie

Lees verder

Nieuws

( Foto: SustAIn.brussels )

ENGINEERINGNET.BE - Brussel bestaat voor 99,7% uit ’kmo’s en heeft een hoge concentratie van digitale en dienstgerichte bedrijven.

Digitale technologie is de belangrijkste motor van innovatie. Toch presteren deze bedrijven iets onder het Europese gemiddelde wat betreft het gebruik van artificiële intelligentie (AI) en eindigen ze op de derde plaats wat betreft het gebruik van ICT voor milieuduurzaamheid.

Deze specifieke context zorgde voor het ontstaan van sustAIn.Brussels, waar gebruik gemaakt wordt van frameworks zoals Environmental, Social & Governance (ESG) en Sustainable Development Goals (SDG) om de verantwoordelijke adoptie van AI, data en robotics te faciliteren.

Innoviris ontwikkelt innovatietrajecten zodat bedrijven maximaal toegang krijgen tot financiering en begeleiding in het Brussels Gewest. De innovatietrajecten met focus op circulaire economie, digitalisering en sociale innovatie optimaliseren de brede waaier aan ondersteuning in elke fase van innovatie.

Om de economische transitie samen met ondernemingen te realiseren, bundelen 10 partners in het Brusselse ecosysteem hun expertise.

De Brusselse hub is opgezet met de steun van de Europese Commissie, Innoviris en hub.brussels. De coördinatie wordt verzorgd door Sirris, Agoria, BeCentral, VUB en ULB.

ACHTERGROND
SustAIn.brussels is één van de 150 European Digital Innovation Hubs (EDIH). Het doel van de hubs is om een ‘one-stop-shop’ te zijn om bedrijven en publieke actoren te helpen met hun digitale uitdagingen en zo hun competitiviteit te verhogen.

In België zijn er nu zes European Digital Innovation Hubs actief, namelijk sustAIn.brussels, Flanders AI, Walhub, DIGITALIS, EDIH-CONNECT en EDIH-EBE.

Elke hub heeft zijn eigen thematische focus die inspeelt op de noden van bedrijven in de regio die het ondersteunt. SustAIn.brussels focust zich op duurzame digitale transformatie via AI, data en robotics en andere opkomende technologieën.