Alpro Technical Academy officieel geopend

Met deze Technical Academy wil Alpro wil enerzijds een antwoord bieden op het tekort aan technische arbeidskrachten door eigen operatoren om te scholen tot technisch experten en anderzijds ook de toekomstige generatie inspireren en opleiden.

Trefwoorden: #academy, #Alpro, #opleiding, #technisch

Lees verder

Opleiding

( Foto: Alpro )

ENGINEERINGNET.BE - Alpro wil ook de komende jaren duurzaam blijven groeien in Wevelgem en blijven inzetten op innovatie.

Het bedrijf is daarom continue op zoek naar extra technische professionals. Om het hoofd te bieden aan die krapte op de arbeidsmarkt én om (nieuw) technisch talent warm te maken voor een technisch beroep lanceert Alpro haar Technical Academy, die vandaag officieel werd geopend door Vlaams viceminister-president Hilde Crevits.

Crevits: “Onze Vlaamse arbeidsmarkt kent globaal een grote krapte. Vanuit Vlaanderen nemen we tal van initiatieven om zoveel mogelijk mensen waar nodig bij te scholen, vaak op de werkvloer. Het is heel positief dat bedrijven initiatieven nemen elk talent kansen te bieden. Dat gebeurt heel praktijkgericht en via samenwerking.”

De Academy richt zich enerzijds op medewerkers die al pro zijn bij Alpro, door ervaren technisch talent verder op te leiden tot experten. Anderzijds wil ze ook technisch talent in de kiem tot volle bloei brengen via opleidingen voor starters, leerlingen en studenten.

Daarom openen Jan Seynhaeve, burgemeester van Wevelgem en fabrieksdirecteur Eugène Kusse op 16 juni officieel de deuren voor de medewerkers van Alpro, partnerscholen én rekruteringsbureaus.