Umicore stelt uniek grootschalig prototypingcentrum voor

In Olen werd één van 's werelds grootste en meest geavanceerde prototype-installaties voor solid-state batterijmaterialen ingehuldigd, die de innovatie en technologische ontwikkeling van Umicore in dit domein zal uitbreiden en versnellen.

Trefwoorden: #batterij, #productie, #solid-state, #Umicore

Lees verder

Techniek

( Foto: Umicore )

ENGINEERINGNET.BE - De installatie van 600 m² met ultramoderne installaties en apparatuur ondersteunt de volledige keten van de ontwikkeling van solid-state batterijen.

Met deze complete benadering is het mogelijk om nieuwe materiaalcategorieën te ontwikkelen, waaronder katholieten, die kathode-actieve materialen en vaste elektrolyten combineren.

Mathias Miedreich, CEO van Umicore: "Dit unieke prototypingcentrum zal onze innovatie en ons technologisch leiderschap op het gebied van solid-state batterijchemie, die we sinds 2017 ontwikkelen, verder opschalen en bevorderen."

Bij de ontwikkeling van solid-state batterijen worden materialen gebruikt die uiterst gevoelig zijn voor vocht en die dan ook een gespecialiseerde infrastructuur vereisen, zoals uitzonderlijk droge lucht.

De vochtigheidsgraad in het nieuwe laboratorium bedraagt minder dan 0,1% aangezien er elk uur 200.000 m³ droge lucht door de installaties wordt geblazen. Zo'n droge lucht is essentieel voor het nauwkeurig testen, analyseren en ontwikkelen van deze nieuwe generatie kathode-actieve materialen.

De ultradroge lucht behoudt de stabiliteit van de batterijmaterialen en verlengt hun levensduur, waardoor minder vaak materiaal moet worden vervangen.

Deze droge ruimtes zijn bovendien energiezuinig omdat nauwkeurige tests en analyses het aantal herhalingen met testen en fouten minimaliseren.