Consortium HYPORT Duqm richt zich op ontwikkeling van groene waterstof

DEME en OQ, een wereldwijd geïntegreerde energiegroep, hebben een overeenkomst voor projectontwikkeling ondertekend met Hydrom voor het innovatieve HYPORT Duqm-project, dat zich richt op de productie van groene waterstof en groene ammoniak.

Trefwoorden: #DEME, #groen, #Oman, #waterstof

Lees verder

Nieuws

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - ​HYPORT Duqm wordt ontwikkeld door DEME Concessions en OQ op een oppervlakte van 150 vierkante kilometer.

Het gebied, dat deel uitmaakt van de speciale economische zone in Duqm (Oman), is ontworpen om wind- en zonne-energie te produceren met een gecombineerd vermogen van ongeveer 1,3 GW aan hernieuwbare energie in fase 1.

Dit loopt op tot mogelijk meer dan 2,7 GW wanneer fase 2 wordt gerealiseerd. De eerste fase van het project zal ongeveer 330.000 ton groene ammoniak produceren en meer dan 650.000 ton in de tweede fase.

De gedetailleerde engineering gaat nu van start, gevolgd door de constructie van zowel de hernieuwbare energie-installaties als de downstream-locaties waar de fabrieken voor groene waterstof (elektrolyser) en groene ammoniak worden gevestigd.