H.Essers neemt nieuwe Lommelse site voor chemieklanten in gebruik

Op industrieterrein Kristalpark III in Lommel vond onlangs de feestelijke opening plaats van de gloednieuwe magazijnsite met een oppervlakte van 160.000m² van logistiek dienstverlener H.Essers.

Trefwoorden: #H.Essers, #logistiek, #magazijn, #seveso

Lees verder

Nieuws

( Foto: H.Essers )

ENGINEERINGNET.BE - H.Essers beschikte al over magazijnsites voor gevarengoed in België, Nederland, Denemarken, Spanje en Roemenië, samen goed voor 600.000 m² aan opslagruimtes voor de chemiesector. Met de site, die als hoog-Seveso werd vergund, in Lommel komt er 160.000 m² bij.

Andy Peremans, Business Unit manager bij H.Essers: “De vraag naar opslagcapaciteit blijft stijgen, en dat zowel bij onze bestaande als nieuwe klanten. Al snel bleek dat alle ruimte van de nieuwe site Dry Port in Genk volzet was. Daarom vonden we in Lommel een bijkomende locatie van 27 hectare.”

Vandaag is de site klaar om de eerste goederen van klanten te ontvangen: onder meer Givaudan, producent van geur- en smaakstoffen, en chemiebedrijf Evonik zullen er producten stockeren. Daarnaast heeft de site ook ruimtes waar chemische producten uit grote verpakkingen worden afgevuld in kleinere verpakkingsformaten.

Bij dit project was er vanaf het begin ook oog voor duurzaamheid. De site is ontworpen met het oog op een duurzame realisatie en exploitatie, en wordt op termijn BREEAM gecertificeerd.