The Rotating Company neemt RMEI over

Het bedrijf uit Compiègne, met meer dan 25 medewerkers, is specialist in industriële roterende machines in de regio Hauts-de-France. De overname kadert volledig binnen de strategie van The Rotating Company om zijn corebusiness verder te versterken.

Trefwoorden: #kasten, #overname, #RMEI, #tandwielen, #The Rotating Company

Lees verder

Nieuws

( Foto: The Rotating Company )

ENGINEERINGNET.BE - CEO Emmanuel Buyck: “Niet alleen boren we nu een nieuwe markt aan, we halen ook bijkomende kennis en expertise in huis. Op alle vlakken is deze uitbreiding dus een versterking die niet alleen voor een betere dienstverlening, maar ook voor meer efficiëntie zal zorgen.”

RMEI heeft meer dan 30 jaar ervaring op het vlak van reparaties en de verkoop van elektromotoren, tandwielkasten, frequentieregelaars, elektrische pompen en frequentieregelaars. Het bedrijf is vooral sterk in het herstellen en reviseren van grote technische stukken, zoals tandwielkasten en elektromotoren.

Buyck: “Daarnaast zijn ze ook verdeler van een aantal merken die nog niet in ons aanbod zaten. Op die manier kunnen we ons gamma dus verder verruimen en tegelijk een grotere voorraad aanleggen. In tijden waar de toeleveringsketen onder druk staat, worden we dus minder afhankelijk van externe leveranciers.”

Dankzij de overname vormt The Rotating Company nu een groep met een omzet van meer dan 15 miljoen euro en komen er in een klap ook 25 medewerkers bij.