Nieuwe hub Brussels Airport wil luchthaventalent aantrekken en opleiden

Onlangs werd de aftrap gegeven voor de start van de werken voor de nieuwe Aviation Talent Hub op de Ringlaan van Brussels Airport. Vanaf eind 2024 wordt dit een plek waar luchthaventalent kan worden opgeleid en bijgeschoold.

Trefwoorden: #Brussels Airport, #luchthaven, #opleiden

Lees verder

Opleiding

( Foto: Brussels Airport )

ENGINEERINGNET.BE - Aviato Academy en Aviato slaan de handen ineen met hun partners om een unieke opleidingsplek te creëren in het hart van Brussels Airport.

Voor deze Aviation Talent Hub wordt een gebouw van 3.500 m² op de Ringlaan op Brussels Airport volledig gerenoveerd. De partners gaven vandaag het startschot voor de start van de renovatiewerken voor dit nieuwe project.

Isabelle Borli, General Manager van Aviato Academy: "We willen niet alleen professionele opleidingen aanbieden voor de luchtvaartberoepen, maar ook de aantrekkelijkheid van de jobs op de luchthaven vergroten en nieuw talent aantrekken."

De Aviation Talent Hub wordt de centrale locatie voor het vinden, aantrekken, behouden en opleiden van luchthaventalent. Samen zullen de partners hier hun kennis, expertise en middelen bundelen om de luchtvaartsector te ondersteunen en te stimuleren door getalenteerde professionals op te leiden. 

In het gerenoveerde gebouw zal niet alleen ruimte worden voorzien voor klassieke klaslokalen en praktijkruimten, maar ook voor een ultramodern digitaal opleidingscentrum. En het zal voldoen aan de hoogste normen op het gebied van energie-efficiëntie.