Tecon groep overgenomen door BM Engineering

Onafhankelijk ingenieursbureau BM Engineering, met hoofdzetel in Kortrijk, neemt het Antwerpse ingenieursbureau Tecon over en groepeert zijn activiteiten in die regio in een nieuw kantoor in het centrum van Antwerpen.

Trefwoorden: #advies, #BM Engineering, #bouw, #ingenieur, #stabiliteit

Lees verder

Nieuws

( Foto: BM Engineering )

ENGINEERINGNET.BE - BM Engineering zette in 2018 al een eerste stap in de verdere uitbouw van de activiteiten in het Antwerpse met de overname van Studiebureau Stranger, dat omgedoopt werd tot Stranger A&E.

De overname van Tecon betekent een nieuwe stap in hun postcoronagroeiambities. Steven Beirinckx, CEO BM Engineering: “Een gelijkaardig DNA zorgde voor een snelle klik. We hebben dezelfde expertises: stabiliteit en technieken. En beide bureaus zijn onafhankelijke spelers in een sector waar megafusies de laatste jaren de toon zetten.”

Tinus van der Valk en Joeri Brison (Tecon): “Wat projecten betreft, zijn we complementair. Als kleinere speler zijn wij vooral actief in projecten met een bouwkost van 1 tot 40 miljoen euro, overwegend in de openbare sector: scholen, sociale woningen en in de zorgsector.”

Na het bouwverlof verhuist Tecon samen met Stranger A&E naar gemeenschappelijke kantoren in de Britselei 23 in Antwerpen. Tecon zal voortaan onder de naam BM Engineering naar buiten treden. Tinus van der Valk en Joeri Brison blijven de contactpersonen voor regio Antwerpen.