Overname PVO en Forma leidt tot Amelior Group

Het vormings- en consultancybedrijf Amelior uit Kortrijk nam in drie maanden tijd zowel het Kortrijkse PVO als Forma uit Ingelmunster over. De activiteiten worden voortaan gebundeld binnen de nieuwe Amelior Group.

Trefwoorden: #advies, #ingenieur, #ondersteuning, #opleiding, #vorming

Lees verder

Nieuws

( Foto: Amelior Group )

ENGINEERINGNET.BE - Amelior groeide door de jaren heen uit tot een referentie in Vlaanderen op het vlak van QHSEE (Quality, Health & Safety, Environment en Energy). De nieuwe groep bundelt sinds kort de krachten van drie ondernemingen.

In eerste instantie werd eind 2023 PVO uit Kortrijk overgenomen, een expert in ‘operational excellence’: het verbeteren van processen, het elimineren van verliezen en het innoveren van de arbeidsorganisatie. Onder hun klanten zitten onder meer Colruyt en Atlas Copco.

PVO blijft opereren onder zijn eigen merknaam en de vijf werknemers zullen in de loop van 2024 verhuizen naar het kantoor van Amelior in Kortrijk.

Onlangs werd ook Forma uit Ingelmunster overgenomen. Dat bedrijf onderscheidt zich door een sterke focus op praktische uitvoering van het kwaliteits- en veiligheidsbeleid en informatieveiligheid. In deze overname zitten ook een aantal software toepassingen vervat.

Het heeft een ruim aanbod aan praktische veiligheidsopleidingen en een 120-tal lopende adviesprojecten, waaronder in vele West- en Oost-Vlaamse ziekenhuizen.

Met de 11 extra werknemers van Forma, dat eveneens onder de eigen merknaam zal blijven opereren, ​telt Amelior Group ruim 45 medewerkers en de gecumuleerde omzet bedraagt 9 miljoen euro.