• 22/05/2012

Nieuwe voorzitter Platform Telecom Operators & Service Providers

Jean Marc Harion aangesteld als nieuwe voorzitter van het Platform Telecom Operators & Service Providers, de vereniging van alternatieve Belgische telecomoperatoren.

Trefwoorden: #Jean Marc Harion, #mobistar, #Telecom Operators & Service Providers

Lees verder

personalia

ENGINEERINGNET.BE -- Jean Marc Harion (CEO Mobistar) is aangesteld als nieuwe voorzitter van het Platform Telecom Operators & Service Providers.

Het Platform Telecom Operators & Service Providers (http://platform.be/) is de vereniging van de alternatieve telecomoperatoren die in België actief zijn. De leden zijn Telenet, Mobistar, KPN Group Belgium, Tecteo, Colt Technology Services, BT, Verizon Business, …

Jean Marc Harion is al jarenlang actief in de telecomsector en heeft bij de France Télécom-groep onder andere de multimedia-activiteiten ontwikkeld, technologische innovaties gelanceerd en de distributiekanalen verbeterd. Hij heeft ook al diverse internationale functies bekleed en op die manier de telecommarkt in al zijn diversiteit leren kennen.

De telecomoperatoren achten het “van wezenlijk belang de Belgische burgers een goede dekking te kunnen bieden en een kwalitatieve dienstverlening te kunnen garanderen”. In dat kader hebben ze de voorbije jaren aanzienlijke investeringen gedaan. De jongste 2 jaar zijn hun investeringen namelijk telkens met ongeveer 100 miljoen euro toegenomen.

Deze opwaartse tendens is ook zichtbaar in de resultaten van de jaarlijkse enquête onder de leden van het Platform. Uit die enquête blijkt namelijk dat die bedrijven in 2011 samen 854 miljoen euro hebben geïnvesteerd, bij een gecumuleerde omzet van bijna 4,5 miljard euro.

De omzetcijfers tonen voor 2011 een eerder vlakke evolutie (1% stijging), nl. 4497 mio euro in vergelijking met 4457 mio euro in 2010.


(KV)