Textgain en Spikes bundelen hun krachten

Beide technologiebedrijven richten Klare.ai op, een AI-oplossing die het mogelijk maakt om documenten en andere kennisbronnen razendsnel en geautomatiseerd te verwerken. Zo worden slimme, productieve werkplekken gecreëerd.

Trefwoorden: #AI, #artificiële intelligentie, #scan, #technologie, #werkplek

Lees verder

Techniek

( Foto: Klare.ai )

ENGINEERINGNET.BE - Organisaties en bedrijven zitten op een berg aan informatie, maar hebben vaak de tijd en middelen niet om deze allemaal te lezen, verwerken of activeren.

Klare.ai neemt dankzij AI-technologie het repetitieve lees- en analysewerk op zich. Dit zorgt voor tijdswinst in de dagelijkse werking, want werknemers krijgen steeds relevante kennisinzichten, in de juiste context, op het juiste moment.

Aan de hand van historische data bouwen organisaties zo een transparant en ‘collectief brein’ op dat over departementen heen de samenwerking tussen werknemers faciliteert.

Deze technologie combineert de kracht van diverse AI leveranciers zoals Microsoft, Google en Amazon met eigen machine learning modellen in een technologie op maat die aan de slag gaat met gestructureerde en ongestructureerde tekst en afbeeldingen.

Dit strategisch model zorgt ervoor dat klanten hun data niet moeten prijsgeven aan leveranciers of andere derde partijen. Zo kunnen ze hun bedrijfskennis intern houden, wat essentieel is op vlak van cyberveiligheid.

Op de foto: Marc Dries, CEO Spikes, en Guy De Pauw, CEO Textgain.

ACHTERGROND
Textgain is een spin-off van de Universiteit Antwerpen die via AI en Natural Language Processing (NLP) technologie relevante inzichten puurt uit grote hoeveelheden ongestructureerde tekst of afbeeldingen.

Spikes, aan de andere kant, ondersteunt al twintig jaar bedrijven en hun medewerkers met kennis en technologie om de productiviteit en samenwerking te verbeteren.