Atlas Copco Airpower bereikt nieuwe mijlpaal in multimodaal transportbeleid

Het bedrijf verscheepte zijn 75.000ste container via binnenvaart van Willebroek naar de haven van Antwerpen en betekent een nieuwe mijlpaal in hun multimodaal transportbeleid en vermijdt hierdoor jaarlijks 200.000 kilometer via de weg.

Trefwoorden: #Atlas Copco, #binnenvaart, #CO2, #compressor, #multimodaal

Lees verder

Nieuws

( Foto: Atlas Copco Airpower )

ENGINEERINGNET.BE - Met zijn beleid zet Atlas Copco sterk in op vervoer via binnenvaart, zeevaart en treintransport en probeert het zijn aandeel luchtvracht te verkleinen.

De verduurzaming van de logistieke keten is een essentieel onderdeel van de duurzaamheidsdoelstellingen van de Atlas Copco Groep. Het bedrijf wil tegen 2030 ook de uitstoot van de directe activiteiten, zoals productie, voertuigen en kantoren, en van de energie die gebruikt wordt, met 46% verminderen.

Atlas Copco Airpower startte in 2005 met vervoer via binnenvaart en over de jaren heen is het aandeel transport via binnenvaart gestaag gegroeid, waarmee duizenden vrachtwagens van de weg werden gehaald.

Van alle zeevracht die vanuit Wilrijk vertrekt, gaat 98% (compressoren en wisselstukken) via binnenvaart naar de haven van Antwerpen. Die worden naar Willebroek vervoerd, waar ze vervolgens op containers geladen worden en via de Hutchison Ports Belgium terminal per binnenvaartschip naar de haven worden vervoerd voor export.