Wallonië investeert 250.000 euro in diamantpaspoort

De Belgische start-up iTraceiT, bedenker van ‘s werelds eerste digitale diamantpaspoort mikt met het extra kapitaal vanuit het investeringsfonds W.IN.G op een wereldwijde expansie via de Verenigde Staten en India, twee belangrijke diamantcentra.

Trefwoorden: #diamant, #expansie, #paspoort, #QR, #subsidie

Lees verder

Nieuws

( Foto: iTraceiT )

ENGINEERINGNET.BE - Begin 2023 zette het iTraceiT een nieuwe standaard voor het traceren van diamanten met zijn nieuw, slim digitaal paspoort op basis van blockchain en QR-codes.

De voorbije maanden is gebleken dat het paspoort een gamechanger is in een sector die de sancties tegen onethische diamanten zal blijven opvoeren.

De subsidies van het investeringsfonds Wallonia Innovation and Growth (W.IN.G) via Wallonie Entreprendre (ex-SRIW) zorgen ervoor dat de start-up zijn voorsprong op vlak van het traceren van edelstenen kan behouden.

In maart lanceerde het softwarebedrijf zijn allesomvattende diamantpaspoort. Vijf maanden later heeft de start-up zijn klantenbestand verdubbeld en ziet het bedrijf zijn omzet richting een half miljoen euro stijgen.

Het bedrijf is klaar om verder te groeien in Europa en wereldwijd uit te breiden naar de Verenigde Staten en India, na Antwerpen de twee belangrijkste centra voor diamanten wereldwijd.

Hun software is niet alleen inzetbaar voor de diamantsector. De technologie op basis van blockchain en QR-codes kan ook ingezet worden voor andere edelmetalen. Maar ook andere sectoren kunnen het gebruiken. Denk maar aan de medische sector of de voedingsindustrie.

Ook daar is het belangrijk om de herkomst van producten te kunnen traceren. De software van iTraceiT heeft het voordeel dat het verschillende systemen toelaat om met elkaar te communiceren en te combineren is met andere technologieën die bedrijven gebruiken om items te traceren.