Bert De Colvenaer wordt nieuwe CEO van WaterstofNet

Vanaf 1 september neemt Bert De Colvenaer de dagelijkse leiding van de organisatie over van Adwin Martens, die ervoor koos om zijn enorme expertise in het waterstoflandschap te kanaliseren in de nieuwe rol van Chief Strategy Officer.

Trefwoorden: #CEO, #hydrogen, #waterstof

Lees verder

HR

( Foto: WaterstofNet )

ENGINEERINGNET.BE - WaterstofNet, opgericht in 2009, heeft een unieke positie opgebouwd op het gebied van waterstof in de Benelux.

Het heeft tientallen baanbrekende demonstratieprojecten geïnitieerd en mee gerealiseerd, een ecosysteem ontwikkeld met meer dan 150 industriële spelers en profileert zich als een zeer gewaardeerde waterstoffacilitator door verschillende overheidsdiensten in de Benelux.

Oprichter Adwin Martens: "Ik ben trots op de resultaten die we hebben geboekt. Ons toegewijde team realiseerde een uitgebreid track record van waterstofprojecten, omgeven door een zeer groot ecosysteem en nauw samenwerkend met overheden."

De Colvenaer brengt een schat aan expertise mee op het gebied van duurzame energie en heeft een cruciale rol gespeeld in het bevorderen en implementeren van duurzame technologie gedurende zijn 30-jarige carrière in de industrie en bij de Europese Commissie.

In zijn hoedanigheid van voormalig uitvoerend directeur van de Fuel Cell and Hydrogen Joint Undertaking (FCH JU) heeft hij blijk gegeven van een uitzonderlijke staat van dienst in het bevorderen van samenwerkingen tussen de publieke en private sector, wat heeft geresulteerd in significante vooruitgang binnen de waterstof- en brandstofcelindustrie.

Onder zijn leiding wil WaterstofNet zijn inspanningen uitbreiden om innovatie, onderzoek en implementatie van waterstofoplossingen binnen verschillende industrieën te stimuleren.