VDL Groep en Schaeffler gaan zelfrijdende shuttles ontwikkelen

Schaeffler en VDL Groep onderzoeken de ontwikkeling en productie van een nieuwe generatie zelfrijdende elektrische shuttles voor het openbaar vervoer. Een prototype wordt gedemonstreerd tijdens IAA Mobility in München.

Trefwoorden: #autonoom, #Schaeffler, #shuttle, #VDL, #zelfrijdend

Lees verder

Nieuws

( Foto: VDL Group )

ENGINEERINGNET.BE - De initiatiefnemers willen hun technologische competenties en expertise bundelen op het gebied van systeemtechniek, ontwikkeling, productie en openbaar vervoer. 

Bij dit vooruitstrevende en innovatieve mobiliteitsconcept zullen de twee partners samenwerken met Mobileye dat de autonome rijsystemen van de shuttlevoertuigen zal leveren.

De onderhandelingen van VDL en Schaeffler met openbaarvervoerbedrijven over pilotprojecten verkeren in een vergevorderd stadium. Volgens planning kunnen de voertuigen mogelijk vanaf 2025 op straat worden getest.

De nieuw ontwikkelde en geproduceerde shuttles zullen eerst in Duitsland gaan rijden, omdat dit het eerste land in Europa is waar zelfrijdende autonome voertuigen met SAE-niveau 4 mogen worden gebruikt op de openbare weg.