Telenet Business haalt opnieuw twee grote overheidscontracten binnen

Telenet Business, gespecialiseerd in zakelijke telecom- en ICT- oplossingen, wordt hierdoor huisleverancier van Vlaamse Overheid voor vaste connectiveit en cloud PBX. Deze raamovereenkomsten hebben een totale maximale waarde van bijna 43 miljoen euro.

Trefwoorden: #business, #cloud, #connectiviteit, #overheid, #telenet

Lees verder

Nieuws

( Foto: Telenet Business )

ENGINEERINGNET.BE - Het bedrijf kwam als sterkste partij uit de bus tijdens de RFP procedure voor twee raamcontracten van de Vlaamse Overheid.

De nieuwe contracten voorzien de mogelijkheid voor zowel de afnemers van het huidige raamcontract (zo’n 250 organisaties op meer dan 1.000 locaties) als voor nieuwe inschrijvers om vaste telefonie- en datadiensten af te nemen aan een aantrekkelijke prijs.

Geert Degezelle, ​ Chief Commercial Officer B2B: “We zullen voortdurend de connectiviteit monitoren om proactief en snel te kunnen ingrijpen bij problemen. Klanten hebben ook één aanspreekpunt bij eventuele vragen of problemen en daarnaast zetten we ook in op veiligheid en bieden we zeer sterke securitydiensten.”

Een tweede raamcontract omvat de zogenaamde cloud PBX of virtuele telefooncentrale. Hoewel Telenet oudere systemen zoals ISDN-lijnen of fax-en modemverkeer blijft ondersteunen, wordt vooral gefocust op toekomstgerichte virtuele telefooncentrales met cloudoplossingen. Grote voordeel hiervan is dat ze vanop afstand beheerd kunnen worden.

Eerder dit jaar won het bedrijf o.a. ook al het ‘Belnet’ raamcontract en in mei werd ook gestart met de activatie van het nieuwe ‘Schoolnet’ raamcontract dat alle Vlaamse scholen toelaat om makkelijk de overstap naar glasvezel te maken.