Axon verwerft Sky-Hero, Belgische specialist in onbemande indoor voertuigen

Dankzij deze overname kan Axon nu de kennis en expertise van deze Brusselse leider in innovatie op het gebied van onbemande tactische robots voor indoor gebruik integreren.

Trefwoorden: #drone, #technologie, #veiligheid, #voertuig

Lees verder

Nieuws

( Foto: Axon )

ENGINEERINGNET.BE - Een belangrijk gebied dat in opkomst is als hulpmiddel voor de openbare veiligheid is robotica. Het gaat daarbij met name om onbemande luchtvaartuigen (UAV's), ofwel drones, en onbemande grondvoertuigen (UGV's).

Onbemande voertuigen introduceren een eerste lijn van situationeel bewustzijn en, in sommige gevallen, communicatie die het de-escalatieproces kan starten voordat face-to-face menselijke interacties nodig zijn als er dreiging aanwezig is.

Om het groeiend belang van deze onbemande voertuigen te beantwoorden, heeft Axon onlangs Sky-Hero overgenomen, een toonaangevende, in Brussel gevestigde innovator van tactische UAV's en UGV's, die zich vooral richt op gebruik binnenshuis.

De robots van Sky-Hero worden momenteel gebruikt door tactische eliteteams van vooraanstaande wetshandhavings- en militaire instanties over de hele wereld.

De toevoeging van Sky-Hero is een aanvulling op Axon's categorie-investeringen tot nu toe, zodat Axon kan blijven groeien en leren in deze steeds belangrijker wordende de-escalatie categorie.

Sky-Hero ontwikkelt toonaangevende producten om de veiligheid te handhaven en missiekritische opdrachten te vervullen. Axon's expertise in deze markt biedt de mogelijkheid om deze producten op te schalen als een hulpmiddel voor de openbare veiligheid.

Ter ondersteuning van de geplande groei van Sky-Hero worden op korte termijn ingenieurs aangeworven via een versneld traject. Doel is om de volgende generatie onbemande voertuigen, volledig intern, verder te ontwikkelen.

De nadruk ligt hierbij op automatisering, onbemande vluchten, computervisie en de meest recente mechanische en elektronische technologieën.