Met unieke Innovatiecampus bouwt Living Tomorrow aan een duurzame toekomst

De gloednieuwe Innovatiecampus van Living Tomorrow opende onlangs zijn deuren. Samen met meer dan 80 partners, toonaangevende bedrijven, organisaties, kennisinstellingen en overheden, vormt dit een inspirerend en bruisend ecosysteem.

Trefwoorden: #campus, #digitale twin, #innovatie, #living tomorrow, #tweeling

Lees verder

Nieuws

( Foto: Living Tomorrow )

ENGINEERINGNET.BE - Met zijn 50 meter hoogte, verdeeld over 14 bouwlagen is de nieuwe Living Tomorrow Innovatiecampus een voorbeeld van hoe we in de toekomst meer en meer zullen gaan leven. In de steden zullen we in de hoogte gaan bouwen.

Hun partners hebben een substantiële bijdrage geleverd als het gaat over duurzaamheid en circulariteit. Er werden gevelstenen verwerkt die geproduceerd werden met CO2 en reststromen uit de staalindustrie, werd gerecycleerde verven gebruikt en wordt ‘grijs water’ teruggewonnen.

Maar de innovatie reikt verder dan het fysieke gebouw. Dankzij slimme systemen, is er een ‘digitale tweeling’ gecreëerd van het gebouw die op basis van de juiste, real-time data het gebouw automatisch monitort en beheert op het vlak van gebruik en verbruik.

‘Digitale tweelingen’ zijn een belangrijk onderdeel van de toekomst die Living Tomorrow toont. De digitale tweeling vertrekt van data uit een gegevensdatabank die gelinkt is aan bepaalde objecten zoals gebouwen, steden, auto’s, … Door middel van AI, worden gegevens uit verleden en heden gebruikt om voorspellingen te maken.

Zo kan je testen en analyseren zonder dat er van het fysieke object of de omgeving gebruikt wordt gemaakt. Op basis van deze modellen kunnen er voorspellingen worden gemaakt over de toekomst.