VIL-project wil van Vlaanderen koploper maken op vlak van chemische recyclage

Multimodaal vervoer heeft alle karakteristieken om de logistieke puzzel voor aan- en afvoer te doen kloppen. Dat blijkt uit de projectresultaten van Plastics Recycling Hub, dat VIL samen uitgewerkt heeft met 23 bedrijven, VITO en Multimodaal.Vlaanderen.

Trefwoorden: #hub, #kunststof, #multimodaal, #recycleren, #transport

Lees verder

Nieuws

( Foto: loft39studio - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - De omschakeling naar een circulaire economie is volop aan de gang. Kunststofhoudend afval, zoals polyurethaan (PU), polyolefine (PO), PET en PVC, vormen belangrijke stromen met hoge meerwaarde op economisch en maatschappelijk vlak.

Gezien de sterke aanwezigheid van chemie- en recyclagebedrijven kan Vlaanderen een prominente rol spelen in de circulaire transitie voor deze materialen.

Een recyclagehub, gericht op één of meerdere materiaalstromen, kan de huidige geografisch verspreide en industrieel gefragmenteerde activiteiten een impuls geven om te integreren zodat technische, logistieke en operationele troeven optimaal benut worden.

Uit dit project blijkt dat de binnenvaart in Vlaanderen enkele belangrijke voordelen biedt om deze hubs succesvol tot stand te brengen.

Zo kunnen er gemakkelijk buffers opgebouwd worden en is er ontkoppeling mogelijk van productie en logistiek. Bovendien is transport- en verwerkingssnelheid bij deze afvalstromen niet van groot belang.

De prijsberekeningen die Multimodaal.Vlaanderen uitvoerde in dit project tonen aan dat verdere optimalisatie en orkestratie van de stromen nodig zijn, voordat het multimodale transport ook economisch voordelig wordt.

In Vlaanderen worden op dit moment volop investeringen gedaan door de industrie, zodat mechanische, en vooral chemische recyclage-activiteiten meer capaciteit aankunnen.

Zo zal onder andere Triple Helix een Polyurethaanfabriek bouwen op NextGen District. Daarnaast is Indaver gestart met een Pyrolyse fabriek in de haven van Antwerpen. Ook elders in Vlaanderen wordt er geïnvesteerd in de recyclage van kunststoffen.

De juiste recyclage-infrastructuur die afgestemd is op deze afvalstromen is momenteel in opbouw. Ook het wettelijk kader is in volle evolutie. Dit duidt erop dat zowel de industrie, als de overheid geloven in de circulaire toekomst.

Projectdeelnemers: 
ADPO, BASF, Beaulieu, Covestro, Bionerga, Chep, Despriet, Eastman, Euroports, Galloo, Haven Genk, Indaver, JoGo Logistics, POM Limburg, Belgian Scrap Terminal, Port of Antwerp-Bruges, PreZero, Renewi, Triple Helix, Vanheede Environmental Logistics, TwinTag, Van Werven en Veolia.