Fokker Next Gen ontwikkelt waterstof aangedreven vliegtuig

Dassault Systèmes heeft aangekondigd dat Fokker Next Gen heeft gekozen voor hun 3DExperience-platform. Dit platform zal de basis vormen voor de ontwikkeling van het door waterstof aangedreven Fokker Next Gen-vliegtuig.

Trefwoorden: #Dassault Systèmes, #Fokker, #vliegtuig, #waterstof

Lees verder

Nieuws

( Foto: Fokker Next Gen )

ENGINEERINGNET.BE -  Beide bedrijven hebben hun samenwerking bevestigd door het ondertekenen van een Memorandum of Understanding (MoU), wat een gedeelde visie markeert voor de toekomst van groene luchtvaart.

Fokker Next Gen heeft een visie op een wereld waarin luchtvervoer wordt aangedreven door hernieuwbare energiebronnen. Hun eerste geplande product om dat doel te bereiken, is een vliegtuig zonder CO2-uitstoot dat afstanden tot 2.500 kilometer kan vliegen en plaats biedt aan 120-150 passagiers.

Het bedrijf bevindt zich momenteel in de ontwikkelingsfase van het aanpassen van een Fokker 100-vliegtuig om de haalbaarheid van straalmotoren op waterstof aan te tonen. Ze plannen om het ontwerp tegen het einde van 2024 te onthullen. Hun missie wordt gesteund door een subsidie van 25 miljoen euro van de Nederlandse overheid.

Centraal in deze missie staat het gebruik van geavanceerde technologie. Door de kracht van het 3DExperience-platform in de cloud te benutten, ontwikkelt Fokker Next Gen niet alleen een vliegtuig, maar creëert het ook een holistisch digitaal ecosysteem voor hun gehele waardeketen.

Het platform faciliteert multidisciplinaire ontwikkeling, geleid door principes van systeemengineering, om een virtuele tweeling van het vliegtuig en de bijbehorende productiefaciliteiten te genereren.

Samenwerken met het Aerospace & Defense Industry-team van Dassault Systèmes zal hun groei in de industrie aanzienlijk versnellen.