VDL gaat batterijmodules assembleren voor BMW Group

VDL Groep gaat in het Mobility Innovation Centre (MIC) in het Nederlandse Born op seriematige wijze batterijsystemen assembleren. BMW Group heeft hiervoor onlangs een eerste, langjarige order verstrekt.

Trefwoorden: #batterij, #BMW, #module, #VDL

Lees verder

Nieuws

( Foto: VDL )

ENGINEERINGNET.BE - VDL gaat in ieder geval tot 2035 ongeveer 125.000 batterijmodules assembleren voor het aftersalesnetwerk van het Duitse automerk.

Daarmee krijgt de samenwerking met BMW Group, na 10 jaar auto’s produceren bij VDL Nedcar, een vervolg. Het Nederlandse bedijf is in gesprek met andere potentiële opdrachtgevers voor de seriematige assemblage van batterijsystemen (batterijmodules en/of batterijpakketten).

Twee batterijlijnen zullen in gebruik worden genomen in een nieuwe productiehal in Born, die ongeveer 30.000m² telt. Daarmee zal ongeveer 10% van de beschikbare productiecapaciteit in beslag worden genomen. De voorbereidingen werden inmiddels opgestart.

Over ongeveer een jaar moeten de eerste batterijmodules aan BMW worden geleverd. Deze order biedt werkgelegenheid voor enkele tientallen medewerkers.