Rittal luchtstroomgeleiding geeft hotspots in behuizingen geen kans

Rittal biedt met de air diverter een nieuwe, doordachte oplossing voor gerichte luchtgeleiding. Wanneer er door onvoldoende ventilatie of koeling hotspots ontstaan in een behuizing, kunnen elektronische componenten oververhit raken of zelfs uitvallen.

Trefwoorden: #behuizing, #koeling, #Rittal

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Rittal )

ENGINEERINGNET.BE - In het ideale geval komt koude lucht tot in elke hoek van de behuizing, en dan vooral waar hotspots zijn.

In de praktijk is dat helaas niet altijd de regel. Gerichte koeling van de vermogenselektronica is nodig voor een stabiele werking op lange termijn. Met de nieuwe luchtgeleiding voor koelaggregaten biedt Rittal een accessoire dat aan deze eis voldoet.

Plug-and-play
Dankzij de gereedschapsloze plug-and-play montage kan de luchtgeleiding eenvoudig aan het koelapparaat worden bevestigd. Bovendien kan hij flexibel naar links, rechts, boven of onder worden uitgelijnd.

Zelfs apparaten die al geïnstalleerd en in gebruik zijn, kunnen in een handomdraai achteraf worden uitgerust met het accessoire. Dankzij de geringe inbouwdiepte is er ook geen ruimtegebrek. De luchtgeleider lost op die manier problemen met de klimaatregeling in de behuizing eenvoudig en praktisch op.

Het kunststof accessoire-element is verkrijgbaar voor koelaggregaten in plaatstaal, roestvrij staal en chemisch bestendige versies van 1 kW tot 5,8 kW.

Klik hier voor de Rittal-website.