Belgisch Solar Team opnieuw winnaar op WK voor zonnewagens

Het Innoptus Solar Team finishte als eerste in de Bridgestone World Solar Challenge, het wereldkampioenschap voor zonnewagens in Australië. De studenten van de KU Leuven pakken hiermee voor de tweede keer op rij goud.

Trefwoorden: #kampioenschap, #solar team, #student, #zonne-energie, #zonnewagen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Innoptus Solar Team )

ENGINEERINGNET.BE - De Belgen pakten vandaag de felbegeerde titel en konden hiermee hun ultieme doel waarmaken.

Na 15 maanden werken aan de Infinite, hun zonnewagen, kwamen ze als eerste over de finish in Adelaide. De studenten nemen hiermee de wereldtitel voor de tweede maal op rij mee naar huis.

De ingenieursstudenten hebben er een fantastisch editie op zitten. Ze konden als tweede starten, na hun knappe kwalificatieronde. Tijdens het eerste uur van de wedstrijd konden ze het team uit Aken achter zich laten en kwamen ze aan de leiding. Deze leiderspositie konden ze tot aan de finish verdedigen en vasthouden.

Het team moest wel wat uitdagingen doorstaan. Ze werden geconfronteerd met rookvorming door naburige bosbranden waardoor ze minder zonne-energie binnenkregen dan verwacht, waardoor de ingenieursstudenten hun strategie hierop moesten aanpassen.

Daarenboven stak er de laatste dagen een wind op. Door hun innovatieve vin kon hun zonnewagen op snelheid blijven. Hierdoor konden ze hun grootste concurrent, het Nederlandse team uit Twente, op afstand houden.

Het werd een intense titanenstrijd waarin beide teams de hele wedstrijd lang aan elkaar gewaagd waren. De teams dreven elkaar, en hun zonnewagens, tot het uiterste.

De Nederlandse deelnemers wisten tot vlak voor de finish constant druk op de Belgen te houden en hen het vuur aan de schenen te leggen.