skeyes en POM West-Vlaanderen starten strategische samenwerking op

Het aantal economisch interessante toepassingen van drones neemt razendsnel toe. Deze samenwerking moet de weg vrijmaken voor dronevluchten over lange afstand boven de Noordzee en tussen de regionale luchthavens van Oostende en Kortrijk-Wevelgem.

Trefwoorden: #drone, #POM, #vlucht, #West-Vlaanderen

Lees verder

Nieuws

( Foto: POM West-Vlaanderen )

ENGINEERINGNET.BE - Vluchten met onbemande luchtvaartuigen over langere afstanden bieden een aanzienlijk potentieel voor allerhande toepassingen, waaronder de inspectie in offshore windmolenparken, de bewaking van maritieme emissies en vele andere.

Het verkrijgen van vergunningen voor dergelijke activiteiten blijft vandaag de dag uiterst moeilijk voor drone-operators vanwege verschillende wettelijke beperkingen.

De oplossing is gebaseerd op de expertise van nationale luchtverkeersautoriteit skeyes, dat een operationeel kader en een set tools heeft ontwikkeld om langeafstandsdrones veilig en efficiënt te laten samengaan met het bemande luchtverkeer.

In samenwerking met de POM West-Vlaanderen zal een veilige omgeving gecreëerd worden voor de uitbreiding van de drone-activiteiten boven de Noordzee en tussen de regio’s Oostende en Kortrijk-Wevelgem.

Hiervoor worden passende standaarden, procedures en regelgeving uitgerold. Dit levert aanzienlijke voordelen op voor de industrieën die geïnteresseerd zijn in langeafstandsdronevluchten.