TMC wordt hoofdsponsor van Formula Electric Belgium

Formula Electric Belgium, het team van KU Leuven en Thomas More studenten, meldt dat hightech consultancy organisatie TMC hoofdsponsor wordt. Hun doel is om hun eerste elektrische raceauto te bouwen die zowel autonoom, als met een bestuurder kan rijden.

Trefwoorden: #elektrisch, #Formula Electric, #race, #sponsor, #student

Lees verder

Techniek

( Foto: Formula Electric Belgium )

ENGINEERINGNET.BE - Sinds 2009 neemt KU Leuven deel aan Formula Student, de competitie die sinds 1998 studenten uitdaagt om binnen 9 maanden een elektrische raceauto te ontwerpen, bouwen en vervolgens testen in racewedstrijden.

Team Manager Thomas Verkinderen: “We innoveren voor een betere toekomst in een wedstrijd die voor meer staat dan enkel snelheid. Het gaat ook om ontwerp, constructie, performance en de financiële (sales) planning.”

Jaskaran Sandhu, COO van TMC België. “Wij weten als geen ander dat innovatie geld en tijd kost, en dat investeren we met veel trots in deze jonge vakmensen met een heldere missie.”

Het vizier staat de komende 6 maanden op de bouw van de raceauto die zowel autonoom als met een bestuurder kan rijden. Wanneer het team slaagt, is dit een Belgische primeur.

Dit proces bestaat uit het bouwen van twee wagens: een oudere auto ombouwen tot een volledig autonome wagen en de nieuwe wagen zelf.

Hierna zullen, na veelvuldig testen, de autonome systemen geplaatst worden op de nieuwe wagen, om zo één “hybride” wagen te creëren.